יום ראשון, 14 באוגוסט 2016

הסכנה בחיידקי סלמונלה - SALMONELLA

חיידק הסלמונלה הוא הגורם למחלות  הסלמונלוזיס בבני אדם ואו בבעלי חיים
הסימן הקליני העקרי הוא דלקת בדרכי העיקול
ישנם 2300 סרוטיפים של חיידק הסלמונלה אבל רק 10 אחוז הנים פתוגנים ויכולים לגרום להתפתחות המחלה בבני אדם....


החיידק רגיש לטמפרטורות גבוהות וטיפול מזון בחום משמיד את החיידקים אולם קיים סוג של סלמונלה SW775 SENFTENBERG  העמיד עד פי 20 לחום ולפעמים ניתן למצוא אותו בחלב שעבר פסטור.
הקפאה או צינון אינם משמידים את החיידק ואפשר למצוא אותו גם בטמפרטורה של 10 מעלות .

הסימנים הקליניים של המחלה :
שלשלושים ,כאבי בטן מלווים בהתכווצויות, חום גבוה ,כאבי ראש ,בחילות והקאות
המחלות נגרמות מחדירת החיידק למעי ומכאן החום הגבוה והסימנים הקליניים .

בנוסף לסימנים הקילניים האמורים ישנן לפעמיים תפעות חמורות יותר כמו אלח דם (ספטיצמיה) היכולות להסתיים במוות במיוחד אצל ילדים  !!!!!!!!!!

מקור המחלה :
מקור המחלה העיקרי של מחלת הסלמונלוזיס בבני אדם הינו מזון מזוהם מן החי (בעלי כנף ביצים חלב וכ'ו ) כמו זיהום במטבח ועל משטחי העבודה .

מניעת המחלה 

כדי למנוע זיהום בסלמונלה צריכים למנוע את נמגע בין חומר הגלם המזוהם לבין מזון עבר טיפול בחום המשמיד את החיידקים 

שיטת HACCP במפעלי מזון יכולה למנוע זיהום והתפתחות חיידקי סלמונלה במטבחים

כמו כן יש להקפיד על ניקיון המטבח ושטחי העבודה 








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה